Veletrh sociálních služeb

Pondělí 11. září 2023 / 10:00 – 16:00 / Fabrika Svitavy

Veletrh sociálních služeb 2023

Po covidové odmlce se opět uskuteční Veletrh sociálních služeb, na kterém budou jednotlivé služby představeny. Víte, že sociální služby se v jakékoliv podobě mohou dotknout života každého z nás? Jsou to služby, které jsou poskytovány jednotlivcům, rodinám i skupinám obyvatel a pomáhají při řešení nepříznivé životní situace. Svitavy mají funkční a rozsáhlou síť sociálních služeb, které svoji pomoc nabízí všem potřebným a cílem veletrhu je zvýšit povědomí široké veřejnosti o možnostech, které ve městě máme.

Součástí veletrhu bude finanční poradenství od zkušeného finančního poradce a pro zájemce o dotace z programu Nová Zelená úsporám jsou pracovníci MAS připraveni zodpovědět všechny dotazy být nápomocni s vyplněním žádosti.

Nebude chybět výstava kompenzačních a rehabilitačních pomůcek ani doprovodný program, ve kterém můžete zažít autentický zážitek nevidomých osob v podobě cesty ve tmě, nebo v gerontoobleku, který simuluje život a běžné obtíže seniorů (oblek zahrnuje závaží na rukách i nohách, těžkou vestu, papuče zhoršující rovnováhu, brýle zhoršující vidění, sluchátka na uších zhoršující sluch, rukavice s elektrickými impulsy způsobující třes rukou).

Přijďte se osobně seznámit s nabídkou sociálních služeb, nechat si změřit tlak, vyzkoušet masáž od studentů oboru sportovní masér Střední zdravotnické školy. Chcete vědět jakou máte pleť, pak neváhejte a přijďte na veletrh, kde je pro vás připravena dermoporadkyně lékáren Dr. Max a provede vám diagnostiku pleti.

Přijďte zhlédnout ukázku canisterapie a první pomoci, vyzkoušet si přivolání pomoci prostřednictvím SOS tlačítka, nakoupit drobné dárky v podobě výrobků uživatelů služeb, či ochutnat báječné sýry, čaje, marmelády i sušené ovoce z farmy Květná zahrada.

Věříme, že se akce stane místem nejenom pro získání odborných informací, ale také místem vzájemného sdílení praktických zkušeností mezi poskytovateli a především místem prožitkového poznávání různých omezení z důvodu zdravotního handicapu, místem navazování spolupráce i místem kulturního vyžití.

Přijďte prožít do Fabriky příjemný den, přijďte na dobrou kávu, kterou vám uvaří uživatelé služeb a přijďte ochutnat i jejich výborné koláče.

Vstup na akci je zdarma, po ukončení veletrhu proběhne slosování vyplněných návštěvních lístků.

Záštitu převzala místostarostka Ditta Kukaňová